PROIECTE | Universitatea de Stat "B.P.Hasdeu"

QFORTE | Evenimente si noutati

HOME / QFORTE

Vizita de studiu la Universitatea din Leipzig, Germania

In cadrul proiectului QFORTE – Enhancement the Quality Assurance in Higher Education System in Moldova, nr. 618742-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP din cadrul Programului Erasmus+ – Capacity Building in Higher Education, în perioada 14-16 martie 2022 a fost efectuată o vizită de studiu la Universitatea din Leipzig, Germania.

Evenimentul a fost organizat în format online din cauza situației pandemice. Toți membriii echipei din cadrul Universității de Stat “B. P. Hasdeu” au participat.

Vizita virtuală a avut ca scop prezentarea partenerilor proiectului a sistemului german de acreditare și a structurilor de management al asigurării calității ale Universității din Leipzig, în special bunele practici a Facultății de Științe Sociale și Filosofie și a Facultății de Științe Economice și Management.

Vizita de studiu este menită să contribuie la îmbunătățirea managementului calității instituțiilor de învățământ superior din Moldova și la dezvoltarea strategiilor și metodologiilor pentru acreditarea instituțională internațională a instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova.   

            Evenimentul s-a încheiat cu o masă rotundă la care participanții au raportat despre strategiile de dezvoltare instituțională în domeniul asigurării calității, elaborarea proiectelor, principalele obiective și rezultate, planuri de acțiune și pașii, care trebuie întreprinși conform planului operațional al proiectului QFORTE.

Pentru mai multe informații, accesați pagina web a proiectului — https://qforte.usm.md/ro/