PROIECTE | Universitatea de Stat "B.P.Hasdeu"

ITT

HOME / Rezultate obținute

Rezultate obținute

În data de 02.02.2022 la Universitatea de Stat «Bogdan Petriceicu Hasdeu» din Cahul a fost lansat proiectul de Inovare și Transfer Tehnologic întitulat «Asigurarea inocuității produselor de panificație prin igienizarea suprafețelor de lucru a utilajelor folosite la prepararea aluatului» care va fi finanțat de Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare și va fi implementat pe parcursul anului 2022 în parteneriat cu Combinatul de panificație S. A. «Cahulpan». În cadrul evenimentului s-a semnat contractul de finanțare și s-au discutat particularități de implementare a etapelor proiectului.

Pe data de 28 decembrie 2022 la Facultatea de Economie, Inginerie și Științe Aplicate a avut loc Masa rotundă cu genericul “Dezvoltarea parteneriatelor între instituțiile de învățământ superior și întreprinderile industriale în vederea realizării proiectelor de inovare și transfer tehnologic”, organizată în cadrul Proiectului de Inovare și Transfer Tehnologic întitulat “Asigurarea inocuității produselor de panificație prin igienizarea suprafețelor de lucru a utilajelor folosite la prepararea aluatului” (Cifrul proiectului: 22.80015.5107.260T).
Scopul evenimentului a fost diseminarea rezultatelor proiectului și stabilirea oportunităților pentru viitoarele colaborări între Universitatea de Stat “Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul și S. A. “Combinatul de panificație Cahulpan”.
Evenimentul a avut loc în format hibrid la care au participat cadrele științifico-didactice, reprezentanți ai administrației Universității și reprezentanți ai Fabricii.