PROIECTE | Universitatea de Stat "B.P.Hasdeu"

skills4future

HOME / skills4future

Titlul proiectului: Developing and improving the STEAM skills of students and teachers  for curriculum innovation and sustainable development of higher education  institutions and local businesses, 101081787 – ²skills4future²
KA2 – Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici
Consolidarea capacităților în învățământul superior
ERASMUS-EDU-2022-CBHE-STRAND-2 

Proiect nr.  101081787 – ″skills4future″

Durată:  01/01/2023 – 31/12/2025

Instituția coordonatoare:  Universitatea Politehnica din București,

Pagină web: https://skills4future.utm.md/

Obiectivul general al proiectului Skills4future constă în integrarea competențelor STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) prin intermediul aspectelor Economic, de Mediu și Social, în curricula pentru studenții specialității „Business și administrare”, ciclul I licență.

Prin implementarea proiectului, la USC vor fi modernizate 5 cursuri universitare, vor fi organizate 2 sesiuni de formare a profesorilor în România și Polonia și va fi creat un Centru de învățare „STEAM” ce va permite formarea, dezvltarea și implementare competențelor STEAM.

Obiectivele specifice ale proiectului vizează implicarea reprezentanților mediului antreprenorial în promovarea inovației curriculare și a educației competențelor STEAM. La Univrsitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, aceste obiective vor fi realizate în parteneriat cu Incubatorul de Afaceri Cahul.

În cadrul proiectului vor fi antrenați studenți de la ciclul I licență, cadre didactice, personal administrativ, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai entităților guvernamentale.

Proiectul Erasmus+ „Skills4future” este implementat de 11 instituții, dintre care cinci instituții de învățământ superior din Republica Moldova, beneficiare a proiectului – Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Studii Economice a Moldovei și Universitatea Tehnică a Moldovei. Instituțiile partenere din Uniunea Europeană sunt – Universitatea Politehnica din București, Academia de Studii Economice din București și Universitatea Tehnică din Lodz, Polonia.