QFORTE | Publicații și Diseminare
HOME / RE-GRAD
Lansarea proiectului RE-GRAD
Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul este implicată într-un nou proiect din cadrul Programului ERASMUS+ KA2.
În perioadă de 15-16 februarie, a avut loc evenimentul de lansare a proiectului 101128817 – „REFORMING UNDERGRADUATE EDUCATION FOR GREEN AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT IN ARMENIA AND MOLDOVA” — RE-GRAD, cofinanțat de Comisia Europeană prin Comisia Europeană programul Erasmus+ KA2, care se va derula pe parcursul a trei ani (01.01.2024-31.12.2026).
Evenimentul de lansare a proiectului a avut loc la Universitatea Tehnică a Moldovei, instituția coordonatoare a proiectului.
Consorțiul proiectului reunește 12 instituții din 5 țări:
Moldova: Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Camera de Comerț și Industrie Franța-Moldova Clubul France,
Armenia: Universitatea de Stat din Yerevan, Universitatea Națională de Arhitectură și Construcții din Armenia, Ministerul Educației, Științei, Culturii și Sportului din Armenia, Centrul de Politici și Management în Educație din Armenia,
Italia: Universitatea din Sannio, Benevento, CESIE, Palermo,
Franța: Universitatea din Strasbourg,
România: Universitatea Transilvania din Brașov.
Universitatea de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul a fost reprezentată la eveniment de către doamna Elena Mandaji, coordonator instituțional al proiectului RE-GRAD.
Proiectul RE-GRAD aduce în prim-plan colaborarea și schimbul de experiență între instituții de învățământ superior din diferite țări, cu scopul comun de a contribui la dezvoltarea durabilă și la pregătirea viitoarelor generații de profesioniști conștienți de impactul lor asupra mediului înconjurător. Potrivit prevederilor proiectului, acest lucru este posibil prin modernizarea programelor de studii de licență din Moldova și Armenia, îmbunătățirea competențelor cadrelor didactice și promovarea principiilor dezvoltării durabile în învățământul superior. Este un pas semnificativ în direcția construirii unui viitor mai sustenabil și mai responsabil, atât în Moldova, cât și în Armenia.
Pentru mai multe detalii accesati: https://regrad.utm.md/ro/despre/