PROIECTE | Universitatea de Stat "B.P.Hasdeu"

QFORTE | Publicații și Diseminare

HOME / RE-GRAD

Ședința de coordonare a proiectului RE-GRAD

La data de 2 mai 2024, membrii echipei de management al proiectului Erasmus+ KA2 RE-GRAD — 101128817 – „REFORMING UNDERGRADUATE EDUCATION FOR GREEN AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT IN ARMENIA AND MOLDOVA”, s-au întâlnit online pentru a analiza rezultatele recente și a stabili direcțiile viitoare ale proiectului.

Doamna Elena Mandaji, coordonator instituțional USC, a început întîlnirea cu prezentarea și discutarea rezultatelor chestionarului, realizat de liderul Work Package 1. Părerile și perspectivele echipei de management cu privire la aceste rezultate au fost împărtășite și discutate în detaliu.

Coordonatorul proiectului, Nina Puțuntean (UTM), a prezentat planurile vizitei de studiu programată să aibă loc la Strasbourg, Franța, în perioada 1 — 6 iulie 2024. S-au convenit detalii privind numărul de participanți, iar Sophie Bollinger, reprezentând UNISTRA, a prezentat agenda detaliată a activităților planificate pentru acest eveniment.

Conform agendei, discuția s-a concentrat și pe achiziția de echipamente, pe baza informațiilor furnizate de toți partenerii implicați. S-a subliniat necesitatea obținerii acordului coordonatorului EACEA al proiectului, Rosalba NARDELLI, pentru a demara cât mai curând achiziția.

Întâlnirea a abordat, de asemenea, probleme legate de termenele limită și livrabile, care au fost deja încărcate pe platformă, precum și cele care urmează să fie expediate. S-a discutat posibilitatea prelungirii termenului pentru anumite livrabile, precum și documentele de călătorie de la KOM care nu au fost încă furnizate.

La finalul întâlnirii, Marika Dangelo (CESIE) a distribuit proiectul de document „Pachet de formare privind integrarea Pactului Verde și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) în politicile și curricula instituțiilor de învățământ superior din UE”. Acesta a fost conceput pentru a descrie etapele inițiale ale procesului, modul în care a fost realizată implementarea și modul de integrare a acestor practici la nivel instituțional, local, regional și național și pentru a oferi recomandări eficiente pentru implementarea acestor documente la nivel superior de instituție.

Pentru mai multe detalii accesati: https://regrad.utm.md/ro/despre/