PROIECTE | Universitatea de Stat "B.P.Hasdeu"

QFORTE | Evenimente si noutati

HOME / QFORTE

Workshop national

In data de 30 septembrie, Universitatea de Stat “B. P. Hasdeu” din Cahul a participat la atelierul de lucru dedicat politicilor naționale în dezvoltarea sistemelor de asigurare a calității instituționale desfășurat în cadrul proiectului QFORTE Erasmus+, susținut de Comisia Europeană.

La evenimentul organizat în format hibrid au participat reprezentanții a șapte instituții de învățământ superior din Republica Moldova parte a proiectului QFORTE: (USM, ASEM, USARB, US Cahul, US Comrat, USPEE, AMTAP) ANACEC și cinci parteneri externi: Universitatea din Montpellier, Franța, Universitatea din Salamanca, Spania, Universitatea din Leipzig, Germania, Institutul European de Dezvoltare și Cercetare a Politicilor din Maribor, Slovenia și Rețeaua Centrală și Est Europenă a agențiilor de asigurare a calității, precum și ai altor 11 universități din țară.

Participanții la atelierul de lucru au discutat despre: bunele practici în acreditarea instituțională în EHEA; metodologia actuală și ghidul pentru evaluarea externă instituțională; îmbunătățirea procedurilor de evaluare externă a calității în scopul acreditării instituționale; dezvoltarea instrumentelor de evaluare externă a calității instituționale, precum și obținerea acreditărilor internaționale instituționale de către universitățile naționale.

Pentru mai multe informații, accesați pagina web a proiectului — https://qforte.usm.md/ro/