PROIECTE | Universitatea de Stat "B.P.Hasdeu"

QFORTE | Evenimente si noutati

HOME / QFORTE

QFORTE: Vizita de studiu virtuala la Rețeaua Agențiilor de Asigurare a Calității în Învățământul Superior din Europa Centrală și de Est (CEENQA) Germania, 11 – 15 iunie 2021.

În perioada 11-15 iunie 2021 membrii echipei de lucru din partea Universității de Stat “B. P. Hasdeu” au participat la prima vizită de studiu, în format online, în cadrul proiectului QFORTE (Enhancement of Quality Assurance in Higher Education System in Moldova), organizată de CEENQA – Central and Eastern European Network of Quality Assurance Agencies in Higher Education din Germania.

La eveniment au participat peste 30 de persoane — reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior din țară și europene, reprezentanții Ministerului Educației, Culturii si Cercetării, Agenției Naționale de Asigurare a Calității in Educație si Cercetare, Agenții de asigurare a calității din Germania, Slovenia și Ciprul de Nord, precum și alți parteneri din proiect.

Scopul acestei activități a constat în familiarizarea participanților cu:

  • procedurile de evaluare externă în vederea acreditării programelor de studii și acreditării instituționale, reieșind din experiența agențiilor de asigurare a calității (ASIIN, YÖDAK și NAKVIS) și a instituțiilor de învățământ superior (Universitatea de Științe Aplicate din Kiel, Universitatea din Ljubljana) din Germania, Slovenia și Ciprul de Nord.
  • prevederile Standardelor și liniilor directoare pentru asigurarea calității în Spațiul European al Învățământului Superior (ESG) privind asigurarea internă și externă a calității în educație;

 

Pentru mai multe detalii accesati:

Events – QFORTE (usm.md)

Prima vizită de studiu, în format online, în cadrul proiectului QFORTE — Universitatea de Stat «Bogdan Petriceicu Hasdeu» din Cahul (usch.md)

(3) Facebook